Forgot?
Forgot?
Log In Sign Up

“Cum iti poti recupera leasing-ul pierdut”-Interviu Wall Street

Articol publicat de Marius Stanciu

Sursa: WALL-STREET

“De la inceputul crizei financiare nu putine au fost cazurile in care un client al unei companii de leasing nu a mai putut plati ratele pe termen scurt aferente unui bun, achizitionat in sistem leasing. Neplata ratelor atrage dupa sine obligatia de a preda bunul finantatorului, desi acesta era poate destinat utilizarii curente sau dezvoltarii unei afaceri. Afla in ce conditii poti recupera un bun dupa rezilierea contractului de leasing financiar.”

 

“In cazul contractelor care se afla in desfasurare, amanarea platii ratelor este o facilitate oferita de catre finantator in general clientilor care au dovedit de-a lungul vremii un comportament bun de plata, dar care in prezent se lovesc de problemele aparute datorita mediului economic actual. Pentru aceasta, Viorel Nica general manager in cadrul Capital Leasing, ne-a declarat faptul ca “trebuie sa existe o stransa relatie intre finantator si utilizator pentru a putea identifica cele mai bune solutii. Nu trebuie adoptata o pozitie de forta din partea finantatorului si nu trebuie adoptata o pozitie pasiva din partea utilizatorului. Daca se face dovada unei posibile plati a ratelor in viitor, in general firmele de leasing accepta rescadentari cu includerea debitului. Totul trebuie facut pana in termenul de 60 zile restanta deoarece atunci, conform legii in vigoare, contractul de leasing se poate investi cu formula executorie.

O apasare financiara prea mare pentru utilizator nu rezolva problema, iar o redeventa prea mica sporeste exponential riscul asumat de finantator. Trebuie identificat punctul optim, a mai spus el.

Odata cu recuperarea autovehiculului de catre utilizator in urma rezolvarii amiabile a problemelor rezultate in urma rezilierii, utilizatorul nu … Articol integral

 

 

 

Societati de asigurare-reasigurare cu decontare directa*
*in ordinea alfabetica

Members Of Capital Group