Forgot?
Forgot?
Log In Sign Up

“Cum va schimba criza strategia de business pe piata de leasing”- Interviu Wall Street

Articol publicat de Marius Stanciu

Sursa: WALL-STREET

“Wall-Street.ro: Care sunt, in opinia dumneavoastra, principalele probleme si provocari, carora industria leasing-ului din Romania va trebui sa le faca fata in urmatoarea perioada?

 

Viorel Nica: Industria de leasing este afectata datorita faptului ca face parte din sistemul financiar. Pana de curand, mentalitatea romanului era: ma duc sa-mi cumpar masina indiferent de orice, fara a analiza din punct de vedere financiar daca se justifica aceasta achizitie. Acesta a fost motivul pentru cresterea pe partea auto, in opinia mea.

Leasingul va ajunge sa fie precum in alte state. O firma va oferi o finantare pe un anumit tip de produs care aduce un castig utilizatorului. In sensul ca, el accepta o finantare pentru a achizitiona un produs, dar trebuie sa-i aduca plus-valoare. Adica, dupa ce-si achita datoriile aferente acelei achizitii, sa ramana si cu o anumita suma de bani.

Acum societatile de leasing ar trebui sa se concentreze pe echipamente. Am fost la un schimb de experienta de 5 zile in Olanda, iar acolo se apela la sistemul de leasing, asa cum il numim noi financiar, in mare parte pe echipamente. Ceea ce avem noi cu partea auto, la ei este sistemul de leasing operational. Astfel, in tari precum Olanda, Franta sau Germania nu exista leasing financiar pentru auto ci doar cel operational. Acolo bancile fac leasing financiar. In Romania doar multinationalele opteaza sa-si externalizeze serviciul de management de flota, iar firma care incheie contractul realizeaza si … Articol integral

 

Societati de asigurare-reasigurare cu decontare directa*
*in ordinea alfabetica

Members Of Capital Group